ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ И ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИТЕ

Со посета на нашата веб-страница, вие ги прифаќате нашите услови за користење, политиката за приватност и заштитата на податоците.

Знајте дека:

Сите информации што ги внесувате на нашата веб-страница или ги доставувате на кој било друг начин, ние ги собираме и чуваме во нашата база на податоци.
Ние ги користиме информациите што ги давате за да одговориме на вашите барања, да ги прилагодиме идните набавки за вас, да ја подобриме нашата онлајн продавница и да комуницираме со вас.
Личните податоци што ги собираме ни овозможуваат да ве информираме за набавката, новите производи, промоциите и претстојните настани.
Receiveе добиете само пораки од маркетинг карактер само ако сте ја одбрале опцијата со која сакате да примате промо-понуди за време на регистрацијата!
Ние исто така може да користиме лични информации за внатрешни цели, како што се анализа на податоци и истражување за да се подобри работата на онлајн продавницата.

Ако имате какви било прашања во врска со Политиката за приватност, прибирање или обработка на податоци или од која било причина, сакате да ја повлечете својата согласност за обработка на вашите лични податоци, ве молиме контактирајте не на е-пошта: info@kutija.mk, и ние понатаму ќе постапуваме во согласност со Законот за заштита на податоците од клиенти.

Употреба на колачиња за Интернет

Интернет колаче е мала датотека што веб-страницата или е-пошта ја испраќа до вашиот Интернет прелистувач, која потоа може да ја зачува на вашиот хард диск. Тие ви овозможуваат да чувате информации за вашите поставки и сесии и да дозволите пристап до веб-страници без повторно персонализирање.

Веб-прелистувачот може да се постави да не прифаќа Интернет колачиња. Во тој случај, ќе можете да ги видите нашите веб-страници, но нема да можете да креирате корисничка сметка или да поставите нарачка.

Софтвер за анализа на сообраќајот на трети страни

Оваа страница ја користи услугата за анализа на веб-податоци на Google Analytics, обезбедена од Google, Inc. (“Гугл”). Овие услуги ни помагаат да го подобриме вашето искуство за останување на нашата страница. Услугата вклучува употреба на колачиња што се зачувани на вашиот компјутер / уред и содржат информации за вашата посета на нашата страница, како што се: времетраење на посетата, посетени страници, земја од која доаѓате, вид на прелистувач што го користите, уред што го користите, итн. Дознајте повеќе за Google Analytics, вклучително и како да се одјавите од услугата, посетете на https://www.google.com/analytics/ и https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Facebook и Google Adwords

Ние го користиме рекламниот потенцијал на Facebook (Pixels) кој е додаден на страниците на нашата страница, што ни овозможува да испраќаме информации за активностите на посетителите на страницата. Користејќи пиксели, Фејсбук создава посебна публика која посетува специфични страници или групи на страници на кои тие водат разговори. Ние не ги пренесуваме или објавуваме личните информации на Фејсбук.

Со прегласување на Google Adwords, можеме да создадеме прилагодена публика која посетува одредена страница или збир на страници и / или има разговор на страницата. Ние ја користиме услугата Google Aswords за да прикажеме рекламни кампањи преку специфични и релевантни реклами до креираната публика. Ние не ги пренесуваме или објавуваме личните информации на нашите посетители на Google. На https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated, можете да направите поставки за рекламите што сакате или не сакате да ги видите.

Информации за обработка на лични податоци

Чоколографија ДОО високо ја цени врската што ја има со своите клиенти и е одговорно посветена на управување со информациите за клиентите. Големо внимание се посветува на заштитата на личните информации, во согласност со постојните закони за приватност и во согласност со внатрешните стандарди и практики.

Кога ни ги давате личните податоци, вие се согласувате на практиката на користење на информациите, како што е опишано во оваа политика.

Податоците се пренесуваат помеѓу Чоколографија ДОО и клиентот во електронска форма, преку шифрирана интернет-врска, а потоа се чуваат на инфраструктура заштитена од неовластен пристап.

Правна основа за прибирање и обработка на податоци

Правна основа за прибирање и обработка на лични податоци е согласност на лицето, кое се дава при воспоставување договорна врска во врска со регистрација или купување, сите во согласност со важечкото законодавство на Република Македонија.

Лице одговорно за обработка на податоци

Чоколографија ДОО
Регистарски број:
Правен застапник:
Е-пошта: info@kutija.mk
Телефон:
Работно време: 09.00-17.00 (CET / CEST), работни денови

 

Цел на прибирање и обработка на податоци

Можеби ќе ве прашаме за вашите лични информации во следниве случаи:

– Кога се регистрирате корисничка сметка преку Интернет;

– При купување производи;

– Доколку учествувате во установи, подароци, истражувања и истражувања;

Личните податоци се собираат заради чување евиденција за кое лице купил производ, како и за остварување на правата и обврските кои произлегуваат од договорните односи во врска со набавката и гаранцијата.

Податоците за личност се чуваат сè додека клиентот не побара бришење од која било причина.

Видови на собрани информации

Информациите што Чоколографија ДОО можат да ги соберат се:

име,
презиме,
поштенска адреса
и-мејл адреса,
телефонски број,
Дата на раѓање,
податоци за компанијата (ако е компанија)

Собирање информации за други или од други луѓе

Ако ни дадете информации за други лица или ако други лица обезбедуваат информации за вас, тие ќе се користат исклучиво за целите за кои биле обезбедени.

Како пример за овој вид колекција на информации, можеме да ја наведеме адресата на пријателот на кого ќе му биде доставена нарачката.

 

Како се користат податоците

Собраните информации се користат за:

1. Потреби за управување со клиентите, нивни нарачки во системот и извршување на услугата (испорака на купениот производ)

2. Обезбедување на услуга / гаранција на клиентите

3. Подобрување на ефективноста на нашите веб-страници, маркетинг активности, услуги и понуди;

4. Испраќање информации за маркетинг цели;

Собраните податоци не се споделуваат со трети страни во Србија или во странство.

Одземање на согласност за обработка на податоци и правни последици од отповикување

Секој од нашите клиенти има право да ја отповика претходно дадената согласност за обработка на лични податоци обработени од Чоколографија ДОО. Правната последица од одземањето е прекинување на договорниот однос помеѓу Чоколографија ДОО и клиентот, заради неможноста за одржување на договорот во сила, што подразбира прекинување на можноста за обезбедување на дополнителни услуги.